Media

Kaartverkoop van alle concerten tijdens het grachtenfestival 2019 is gestart!

Schatten van Vrouwen is het thema van de 22e editie van het Grachtenfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 9 tot en met 18 augustus. Het belooft een prachtig programma te worden met nog meer concerten, op nog meer verschillende locaties binnen en buiten Amsterdam. Alle benodigde informatie over het festival vind je hier.
 
Festivalkrant

Dit jaar wordt de programmakrant van het Grachtenfestival gemaakt in samenwerking met Het Parool. Deze wordt als bijlage geleverd in de Paroolkrant van zaterdag 6 juli en is ook verkrijgbaar bij de lokale kiosk. Mocht je desalniettemin niet in staat zijn een krant te bemachtigen, dan kan je de krant HIER bestellen en wordt deze in de week van 8 juli verstuurd. 

Programma

Het volledige programma van het Grachtenfestival 2019 staat inmiddels online en kaarten zijn verkrijgbaar via onze website. Ook dit jaar weer tal van concerten in parken, buurten, markten en op de grachten. We lichten een paar pareltjes voor je uit die je echt niet mag missen:

  • We hebben er al eerder over bericht, Artist in Residence Raoul Steffani geeft misschien wel het grootste concert dat het Grachtenfestival ooit heeft gepresenteerd: De Carmina Burana in Paradiso. De kaarverkoop hiervoor loopt erg hard, dus zorg dat je er op tijd bij bent.
  • Met trots presenteren we de opera VROUWENSTEMMEN, een co-productie met onder andere Operafront. Een muzikale voorstelling over 100 jaar vrouwenstemrecht, waar de politieke stem van de vrouw aan haar stem als muziekinstrument wordt gekoppeld. 
  • Dit jaar schreef jazz saxofoniste Kika Sprangers speciaal voor het Grachtenfestival een compositie aan de hand van het festivalthema van dit jaar. Deze compositie en nog veel meer moois speelt zij op 11 augustus in de Duif.
  • Händel Goes Tinder, een operette waar social media en composities van Händel samenkomen. Dat klinkt niet alleen bijzonder, dat is het ook. Een voorstelling die je niet wilt missen.
  • Het Junior Grachtenfestival zit weer bomvol leuke voorstellingen die een perfecte introductie zijn in de wereld van klassieke muziek of jazz voor kinderen van 0-12 jaar. Veel van deze concerten zijn gratis te bezoeken.
  • Tot slot ons Club Grachtenfestival programma; unieke locaties, bijzondere samenstellingen van muziekgroepen en het samensmelten van diverse genres. Soms intiem, soms dansbaar en bij voorkeur met een drankje in de hand. 

meer media

Gezocht: MARKETING & PUBLICITEIT Manager (gemiddeld 0,8 fte)

21-11-2019 10:41

Word jurylid tijdens de voorronde van het Grachtenfestival Conservatorium Concours

05-11-2019 11:00

lees meer

Pitch jouw idee voor het Grachtenfestival en doe mee in 2020!

25-09-2019 13:59

lees meer

Succesvolle 22e editie Grachtenfestival

19-08-2019 15:01

lees meer