Media

$titel

Karin Strobos tijdens de Grachtenfestival Amsterdam Winterspecial van afgelopen jaar - Foto: Ronald Knapp 

 

Grachtenfestival Amsterdam presenteert ook deze winter een Winterspecial: zes concerten in bijzondere Amsterdamse kerken. De Grachtenfestival Winterspecial duurt van 5 december 2013 t/m 16 januari 2014 en is onderdeel van het Amsterdam Light Festival. Voor deze concerten nodigde het Grachtenfestival Amsterdam zes jonge Nederlandse toptalenten uit om zelf hun favoriete muzikale avond samen te stellen. De concerten vinden plaats in zes Amsterdamse kerken.

 

Met concerten van harpist harpist Remy van Kesteren (5 december), pianist Thomas Beijer (12 december), sopraan Judith van Wanroij (19 december), saxofonist Eva van Grinsven (2 januari), Ensemble Lumaka (8 januari) en het Ragazze Kwartet (16 januari) biedt de serie voor elk wat wils.

 

Remy van Kesteren presenteert donderdag 5 december zijn band in een setting die niet onderdoet voor een popconcert. De winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2013 treedt op met onder anderen saxofonist Ties Mellema (winnaar GrachtenfestivalPrijs 2007) en slagwerker Ramon Lormans (winnaar GrachtenfestivalPrijs 2012). Een dj sluit de avond af.

 

Donderdag 12 december presenteert pianist Thomas Beijer zijn cd 'Cancíon y Danza' tijdens een zinderende avond gevuld met Spaanse klanken van De Falla, Albéniz, Rodrigo en eigen composities. Met Rosanne Philippens (viool), Eric Vaarzon-Morel (gitaar) en Diederik van Vleuten (verteller) belooft het een warme winterse avond te worden.

 

Sopraan Judith van Wanroij (winnaar GrachtenfestivalPrijs 2010) brengt donderdag 19 december een barokprogramma. Zij brengt daar een programma van aria's en (kerst)liederen van Charpentier, Delalande, Couperin en Montéclair. Zij wordt begeleid door Le Nouveau Concert.

 

Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen dan met een concert van saxofoniste Eva van Grinsven (winnaar GrachtenfestivalPrijs 2012 samen met Ramon Lormans als duo Sax & Stix). In Vrijburg Kerk speelt zij op 2 januari met onder anderen Michael Gieler, violist in het Koninklijk Concertgebouworkest, en pianist Daniël Kramer. De eerste muzkale parel van 2014! Dit concert is tevens onderdeel van 'Ontdek BERLAGE'.

 

De 'roaring twenties' is het thema van het concert van Ensemble Lumaka op woensdag 8 januari in de Maarten Luther Kerk. Het ensemble vindt de jaren '20 van de vorige eeuw een van de spannendste periodes uit de recente muziekgeschiedenis, en heeft zijn programma dan ook helemaal daarop afgestemd. Bezoekers worden getrakteerd op werken van Ravel en De Falla. Het ensemble ontvangt violiste Diet Tilanus en de nieuwe klarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest Olivier Patey. Dit concert is tevens onderdeel van 'Ontdek BERLAGE'.

 

Het Ragazze Kwartet sluit de Grachtenfestival Amsterdam Winterspecial af op 16 januari in De Duif. Dit strijkkwartet, dat graag ongebaande paden bewandelt, zal ook deze avond een verrassend programma presenteren. De vier dames voegen voor de gelegenheid sopraan Nora Fischer toe aan de bezetting, waarmee het een spannende muzikale avond belooft te worden.

 

Voor alle concerten maakt de Theatermachine een lichtontwerp dat onderdeel is van het concert en past bij de locatie. Bij de ontwerpen wordt ook het thema van het Amsterdam Light Festival betrokken: Building with light. Het Grachtenfestival Amsterdam schenkt bij elk concert glühwein en warme chocolademelk.

 

Alle concerten beginnen om 20:30 uur. De entree bedraagt € 19,50 (inclusief een glas glühwein of warme chocolademelk). Houders van een CJP-pas betalen € 9,75. Alle zes de concerten kunnen worden bezocht voor € 97,50.

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer