Media

$titel

Slagwerktrio Davai Perkusion en pianist Nicolas van Poucke zijn de winnaars van de 10e editie van het Grachtenfestival Conservatorium Concours dat zondag 24 februari plaatsvond in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Davai Perkusion, voorgedragen door het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en Van Poucke, voorgedragen door het Conservatorium van Amsterdam, winnen een optreden tijdens het Grachtenfestival 2013. Daarnaast winnen zij een special van 30 minuten op de klassieke muziekzender BravaNL.

"Wij als jury stonden vandaag voor een onmogelijke taak, in totaliteit was het programma heel spannend. Er waren alleen maar winnaars en geen verliezers." Juryvoorzitter Taco Kooistra: "Doordat het concours open staat voor alle instrumenten is het appels met peren vergelijken. Deze keer was dat niet te doen, zowel de appel als de peer smaakten totaal verschillend maar erg goed". De Vakjury koos daarom voor de eerste keer in tien jaar voor twee winnaars. Slagwerktrio Davai Perkusion wist de jury te overrompelen met hun nieuwe stijl en het theatrale element. Pianist Nicolas van Poucke overtuigde door zijn uitmuntende muzikaliteit en gedegen programmering. Nicolas van Poucke won naast de Vakjuryprijs ook de Publieksprijs met 31.7% van de stemmen.

De zes finalisten werden, naast muzikaliteit en repertoire, ook beoordeeld op presentatie. Eerder kregen de finalisten een presentatietraining van radio- en tv-presentator Hans Haffmans. "Het is belangrijk dat musici zich goed weten te presenteren. Door zelf de motivatie voor de keuze van het te spelen programma te verwoorden, laat de musici nog meer van zichzelf zien, hetgeen de presentatie extra aantrekkelijk maakt", aldus juryvoorzitter Taco Kooistra.

Alle finalisten zijn in de week na de finale, van 25 februari t/m 1 maart, dagelijks terug te luisteren in het programma Viertakt Podium van de NTR op Radio 4.

Foto's van de finale zijn te vinden op onze Facebook en Flickr-pagina
 

 

Winnaars Grachtenfestival Conservatorium Concours 2013. Foto: Ronald Knapp.

more media

Open call: Win a concert during the Grachtenfestival in Studio150!    

Open call: Win a concert during the Grachtenfestival in Studio150!    

25-05-2021 14:28

Are you the young musician with a challenging idea that we are looking for?
read more
Nominees GrachtenfestivalPrijs 2020 announced

Nominees GrachtenfestivalPrijs 2020 announced

26-03-2020 07:53

Soprano Channa Malkin, violinist Shin Sihan and pianist Daan Boertien are nominated
read more
Twelve Amsterdam districts win concert during Grachtenfestival 2020

Twelve Amsterdam districts win concert during Grachtenfestival 2020

12-02-2020 09:31

February 8th was an exciting day for almost 50 districts of Amsterdam who signed up.
read more
And the winners of the Grachtenfestival Weekend pitches 2020 are:

And the winners of the Grachtenfestival Weekend pitches 2020 are:

11-02-2020 09:58

Thirteen pre-selected ensembles and makers pitched their ideas last Saturday afternoon at the NedPhO
read more