Musici

Ying Lai Green

Ying Lai Green, geboren in Cambridge, won beurzen om contrabas te studeren aan zowel Chetham's School of Music in Manchester als aan de Royal Academy of Music in Londen, waar ze meerdere prijzen won en afstudeerde met de hoogste onderscheiding. Ying Lai vestigde zich in Nederland nadat ze haar eerste orkestpositie had verworven bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sindsdien heeft zij met veel plezier samengewerkt met een grote verscheidenheid aan symfonische en kamerorkesten over de hele wereld.

Naast haar intensieve orkestactiviteiten heeft Ying Lai als soliste opgetreden in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en heeft zij onlangs de Nederlandse première van Errollyn Wallen's Concerto Grosso voor viool, piano en contrabas uitgevoerd tijdens het Holland Festival in het Concertgebouw, Amsterdam. Ying Lai is ook een veelgevraagd kamermusicus en treedt regelmatig op in diverse festivals in Europa.

Ying Lai is momenteel Principal Double Bass van zowel het Rotterdams Philharmonisch Orkest als Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast geeft zij met veel plezier les aan het Conservatorium van Amsterdam.


Concerten in 2007 tot en met 2022 van Ying Lai Green

2011
Riders to the Sea
Locatie: M-Lab