Musici

Yang Yang Cai

De Nederlandse pianiste Yang Yang Cai (1998) is één van de grootste pianotalenten van haar generatie, geprezen om haar fijnzinnige spel, muzikaliteit en gedegen techniek. Zij studeerde vanaf vijfjarige leeftijd bij Noor Relijk en daarna bij de bekende pianopedagoog Jan Wijn. In 2019 behaalde zij haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam met hoogste lof. Yang Yang heeft talloze masterclasses gevolgd bij Boris Berman, Dominique Merlet, Klaus Hellwig en Arie Vardi.

In zowel 2008 als 2012 behaalde zij de eerste prijs op het Steinway Piano Concours, waarna zij als negenjarige Nederland op het Internationale Steinway Festival heeft vertegenwoordigd in de fameuze Laeiszhalle te Hamburg. In 2013 won Yang Yang de internationale YPF Junior Competition na haar uitvoering van Mozarts Pianoconcert No. 14 met het Yehudi Menuhin School Orchestra. In 2017 verwierf zij de Classic Young Masters Award. Tevens was Yang Yang winnares van de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov in de internationale YPF Piano Competition, waar zij het 2e pianoconcert van Chopin vertolkte samen met het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Jean-Bernard Pommier. 

Al vanaf jonge leeftijd treedt Yang Yang op in de belangrijkste Nederlandse concertzalen. Ze is regelmatig te horen op prestigieuze Nederlandse muziekfestivals zoals het Grachtenfestival Amsterdam, en nam tevens deel aan The International Holland Music Sessions en Aspen Music Festival and School 2018 (VS). Ook heeft ze diverse keren opgetreden in tv-programma’s als DWDD en Podium Witteman. 

Met violist Shin Sihan en cellist Alexander Warenberg vormt Yang Yang Cai het Amsterdam Piano Trio.