Musici

Yamen Saadi

Yamen Saadi werd in 1997 geboren in Nazareth. Zijn vioolstudie begon aan het Barenboim-Said Conservatorium in Nazareth, waarna hij zijn studie voortzette onder de leiding van de befaamde concertmeester van het Israel Philharmonisch Orkest, Chaim Taub.

Op 11-jarige leeftijd, in 2008, trad Yamen toe tot het West-Eastern Divan Orchestra, onder leiding van Daniel Barenboim; 6 jaar later werd hij concertmeester van het orkest. Hij trad op tijdens verschillende festivals en in concertzalen over de hele wereld, zoals Carnegie Hall, KKL, Berliner Philharmoniker, Festspielhaus Salzburg. Ook nam hij alle Beethoven Symfonieën op voor het label Decca.

Yamen heeft drie maal de AICF beurs gewonnen. Ook won hij de eerste prijs op het Paul Ben Haim Concours en de tweede prijs op het Clermont Concours.

Op 11-jarige leeftijd had hij zijn eerste solo optreden met het Haifa Symfonie Orkest, het Kamerorkest van Galilea, het Harvard Orkest, het Netanya Kibbutz Orkest en het Jeruzalem Orkest. Zijn eerste internationale solo optreden was op 16-jarige leeftijd met het Orkest van Valencia.

Yamen is ook een fervent kamer musicus, hij maakte meerdere tournees door de Verenigde Staten en Europa met verschillende ensembles. Hij neemt sinds zijn tiende jaar deel aan het Jeruzalem Festival en trad al vanaf jonge leeftijd op met veel zeer bekende musici, zoals Daniel Barenboim, Guy Braunstein, Amichai Grosz, Alisa Weilerstein, Sergei Krilov en vele anderen. Yamen maakt sinds 2016 ook deel uit van het Pierre Boulez Ensemble.

Momenteel studeert Yamen aan de Barenboim-Said Academy in Berlijn bij Professor Michaela Martin.

Hij bespeelt een Carcassi viool, in bruikleen van Michael Barenboim.

www.yamensaadi.com/