Musici

Wiesje Nuiver

Wiesje (1989) speelt kamermuziek in verschillende bezettingen zoals haar duo met gitarist Martijn Buijnsters en kreeg in 2017 een baan in het Residentie Orkest waar ze een jaar lang met veel plezier speelde. Sinds mei 2018 speelt ze als 2e plaatsvervangend aanvoerder in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Op negenjarige leeftijd begon ze met vioollessen bij Petra Westra. Hierna vervolgde ze haar vioollessen bij Coosje Wijzenbeek waarna ze tijdens haar Bachelor conservatoriumstudie in Amsterdam bij Vera Beths studeerde en in 2012 haar diploma behaalde. 

Tijdens haar master studie in Den Haag studeerde Wiesje eveneens bij Vera Beths en volgde hiernaast lessen bij Philippe Graffin en bij Lucy van Dael. Tegelijkertijd volgde ze een master-stageprogramma bij het Residentie Orkest.

Wiesje maakte van 2012 tot 2014 deel uit van het Gustav Mahler Jugendorchester waar ze speelde onder leiding van topdirigenten zoals Daniele Gatti en Philippe Jordan. Ze won eerste prijzen op het Prinses Christina Concours en het Internationale Charles Hennen Kamermuziek concours. 

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft haar een Cuypers viool uit 1768 ter beschikking gesteld. 


Concerten in 2015 tot en met 2018 van Wiesje Nuiver