Musici

Viktor Koning

Mijn naam is Viktor Koning, ik ben 20 jaar oud en woonachtig in Zwolle. Vanaf zeer jonge leeftijd voel ik mij me aangetrokken tot de gitaar. Op mijn achtste startte ik mijn lessen bij Aart van Overmeir. Vanaf dat moment gingen de ontwikkelingen snel; na een paar maanden vertolkte ik Spaanse traditionele gitaararrangementen tijdens mijn eerste concert in de Witte Kerk te Holten.

Op mijn 14de werd ik aangenomen als Jong Talent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar ik in het 3de jaar van de Bachelor opleiding studeer met Jacob Vlijm. Onlangs werd ik (tweede) prijswinnaar in het Prinses Christina concours te Enschede. Tevens was ik finalist in het EGTA concours en het Meesters op de Gitaar Concours. Inmiddels hoop ik mijn muzikale ideee?n te kunnen uiten in een breed klassiek gitaarrepertoire. Mijn doel is om de techniek volledig te beheersen om zo mijn muzikale verhaal tot klank te brengen, en mij te ontwikkelen als een ware solist.

In het afgelopen jaar heb ik veel ervaring kunnen opdoen in het geven van solo-recitals. Ik heb mogen spelen in een live uitzending op Radio 4, het Musis Sacrem, op het Arts center van Herman van Veen en in de Raad van State.

Ik volgde masterclasses bij onder anderen; Aniellio Desiderio, Stefano Grondona, Elliot Simpson, Sanel Redzic en Otto Tolonen.

www.viktorkoning.nl

Concerten in 2016 van Viktor Koning