Musici

Valentine Blangé

Valentine Blangé (1998) begon met vioolspelen op vierjarige leeftijd. In september 2014 werd ze toegelaten op de School Voor Jong Talent van het Haagse Conservatorium bij Koosje van Haeringen. Momenteel volgt Valentine daar de bacheloropleiding en heeft ze les bij Jaring Walta en Tjeerd Top.

Kamermuziek is een grote passie van Valentine. Zo vormt ze een vast duo met pianist Rangel Silaev, met wie ze regelmatig concerten geeft. Orkestervaring deed Valentine op in het Atheneaum Kamerorkest (o.a. als concertmeester), het Jeugdorkest Nederland en het Nationaal Jeugdorkest. Verder trad Valentine als soliste op met verschillende regionale jeugd- en amateurorkesten.

In februari 2017 viel Valentine in de prijzen tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Naar aanleiding van deze prijs maakte zij later dat jaar een tournee door Griekenland. In de zomer van 2018 nam Valentine deel aan de zomeracademie van de Mozarteum-Universiteit in Salzburg, waar zij les kreeg van Ulf Wallin. Verder volgde zij masterclasses bij o.a. Lutsia Ibragimova, Sebastian Gürtler en Stephan Picard.


Concerten in 2019 van Valentine Blangé