Musici

Trui Amerlinck

Trui Amerlinck (1993) groeide op in Zulte. Als 6-jarige startte ze met cello aan de Stedelijke Kunstacademie van Waregem. Ze studeerde af in de klas van Paul Van Egghen en is op heden celliste van I will, I swear (Unday Records). Op haar 13 begon ze met klassiek contrabas bij Pieter Lenaerts en later bij Elleen Vanherpe. In 2008 ontdekte ze de pracht van de jazzmuziek en verdiepte zich er meer in. Ze volgde jazzbas bij Matthias Debusschere en Sebastiaan Gommeren. Trui behaalde haar bachelordiploma Jazz & Lichte Muziek aan LUCA School of Arts Campus Lemmensinstituut, contrabas bij Jos Machtel. Een opleiding die ze voortzette als Erasmus-uitwisseling met het Conservatorium van Amsterdam. Daar kreeg ze les van Frans van der Hoeven en Ernst Glerum. Haar master zal ze afronden op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Nic Thys.

Over haar gehele traject kon ze al lessen en workshops volgen bij grote muzikanten zoals John Clayton, Matt Penman, Janos Bruneel, Philippe Aerts, Mark Turner, Avishai Cohen, Miguel Zenon, Joris Roelofs, Ambrose Akinmusire, Frank Vagane?e en Harmen Fraanje.

Ze is op heden de vaste bassiste van An-Sofie Noppe (halve finale Nekkawedstrijd 2013) en Satin Dolls (met Beverly Jo Scott, Carmen Araujo Santamaria en Patrick Deltenre). Sinds het voorjaar van 2016 is Trui lid van Tsar B, het nieuwste project van Justine Bourgeus (School is Cool). Na vele jaren van spelen in allerlei projecten, heeft Trui recentelijk haar eigen groep opgericht, TRVI. Daarin bast en zingt ze tegelijkertijd met een bom van fantastische muzikanten achter zich.

In een totaal ander project werkt Trui i.s.m. Rob Banken en Thomas Van Caeneghem aan een nieuw muzikaal theatergezelschap Lieden op Zee, dat als eerste productie ‘Lieden op Zee’ maakte. Met deze voorstelling stonden ze op Theater aan Zee, editie 2014. In het najaar van 2015 ging dit gezelschap in premie?re met hun tweede productie, ‘Uitvaart Voorbij’.

www.truiamerlinck.com

Concerten in 2016 van Trui Amerlinck