Musici

Tom Feltgen

Tom Feltgen studeert momenteel bij Jelena Ocic aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde zijn Master Diploma in 2022. Onlangs behaalde hij zijn Bachelordiploma onder leiding van Gideon den Herder en voltooide het jong talent programma in de klas van Adnana Rivinius aan de Hochschule für Musik Saar, Saarbrücken, in 2016.

Tom ontving de 3e Prijs en de Splendorprijs op het Nationaal Cello Concours van Nederland in oktober 2020. Andere prijzen en onderscheidingen zijn o.a. de Aanmoedigingsprijs bij het Nationaal Celloconcours tijdens de Cellobiennale 2018 en 2 Gouden Medailles op het "Concours pour jeunes Solistes" in Luxemburg. Tom is boursary van de Fondation Michelle. In het verleden behaalde hij onder meer het "Diplôme Supérieur" met onderscheiding in het Luxemburgse Conservatorium en het "Diplôme de Concert" met onderscheiding aan de Schola Cantorum in Parijs, waar hij studeerde bij de Frans-Duitse cellist Manfred Stilz.

Vele cursussen en masterclasses gaven hem de mogelijkheid om te werken met David Geringas, Troels Svane, Gary Hoffman en Daniel Müller-Schott. Tom deed ervaring op als solist met een selectie van concerten van Haydn, Dvorak, Gulda en Shostakovich met o.a. Luxembourg Philharmonia en Orchestre Philharmonique du Luxembourg.

Tom bespeelt momenteel een cello "Jules Grandjon", Parijs, ca. 1850.

 

  

Concerten in 2022 van Tom Feltgen