Musici

Tijn Wybenga

Tijn Wybenga (1993) is componist, dirigent en artistiek leider, werkzaam in Amsterdam. In zijn werk combineert Wybenga modern klassiek, jazz en electronica met improvisatie, dans en theater. Hij put de meeste inspiratie uit de artiesten met wie hij werkt, afkomstig uit heel Europa en o.a. Zuid-Afrika, India, Zuid-Amerika en Rusland. Als componist en dirigent is Wybenga momenteel nieuwe maker in het Bimhuis, Amsterdam.

In 2018 componeerde Tijn - in opdracht van Oerol, Grachtenfestival en Oranjewoud festival - de muziektheatervoorstelling Prikkel. Deze voorstelling onderzocht de dichotomie tussen de natuur en technologie en de worsteling in ons bestaan om die twee elementen te balanceren.

In 2018 won Tijn de Rogier van Otterloo Award voor beste jonge componist/dirigent/arrangeur.

Naast zijn werk als componist/dirigent van AM.OK schrijft Tijn regelmatig arrangementen voor het Metropole Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.
Op het Conservatorium van Amsterdam studeerde Tijn af met een 9,5.
Met zijn Aurelio Project, dat een combinatie van Zuid-Afrikaanse en Europese jazz speelt, tourde Wybenga o.a. in Zuid-Afrika, Mozambique, Hongarije, België en Duitsland.

 


Concerten in 2018 tot en met 2020 van Tijn Wybenga

2018
PRIKKEL
Locatie: Rembrandtpark