Musici

Thomas  Dulfer

Thomas Dulfer (1993) studeerde met Bram van Sambeek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In mei 2018 studeerde hij af met een 10/10: "Hij slaagt erin het volledige muzikale spectrum te bestrijken en toont zijn unieke kwaliteiten als uitvoerend kunstenaar" en ontving de Fock-medaille voor het beste eindexamen van het jaar. In oktober 2018 begon Thomas zijn master aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln bij docent Bram van Sambeek. Hij ontving een beurs van het Hendrik Muller Vaderlandsch fonds.

Thomas is zeer actief in solo-, kamer- en orkestmuziek en speelt vaak met Het Balletorkest, Het Nederlands Blazers Ensemble en diverse kamermuziekensembles. In augustus 2019 is Thomas de young artist in residence van het muziekzomerfestival van het Nationaal Jeugdorkest, waar hij solo zal spelen en kamermuziekprogramma's zal leiden.

Zijn spel bleef niet onopgemerkt tijdens de verschillende competities waaraan Thomas deelnam. In 2013 won hij de eerste prijs in de regionale finale van de Prinses Christina Concours. In hetzelfde jaar won hij de eerste prijs bij de fagotcompetities van het Fagotnetwerk. In september 2014 won hij de Classical Young Master Award, waarmee hij een tweejarig oriëntatieprogramma kreeg waarin de stichting hem helpt bij het nastreven van zijn verdere artistieke ambities. In februari 2017 won Thomas de GrachtenfestivalPitch met zijn ensemble Treeo HOUT, wat resulteerde in een prominente plek op het festival. In hetzelfde jaar won hij de derde prijs in de Fagotwedstrijd voor Professionals georganiseerd door het Fagotnetwerk, waar hij ook de Donemus-prijs won voor de beste uitvoering van een stuk hedendaagse muziek. Thomas nam deel aan masterclasses van Sophie Dartigalongue, Stefano Canuti, Peter Whelan, Benny Aghassi, Wouter Verschuren, Helma van den Brink, Pieter Nuyten, Simon van Holen en Arno Piters.

Van 2014 tot 2016 maakte Thomas deel uit van het Jong Nederlands Blazers Ensemble (Yde academie van het Nederlands Blazersensemble, NBE). Thomas speelde tot 2014 als eerste fagot in het Nederlands Jeugd Orkest en is nu lid van het Nationaal Jeugd Orkest waar hij zowel eerste als tweede fagot speelt. Thomas vervangt regelmatig de speler van hoofdfagot in het Balletorkest en in het Nederlandse Blazers Ensemble (NBE)

www.thomasdulfer.com/