Musici

Takehiro Konoe

Takehiro en Mayu Konoe (1997) begonnen op vierjarige leeftijd met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Twee jaar later werden zij toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en sinds 2006 maken ze deel uit van de Sweelinck Academie op het Conservatorium van Amsterdam. Ook zijn zij verbonden aan de Internationale Musikakademie im Fü rstentum Liechtenstein en spelen mee in het kamerorkest van de academie, Ensemble Esperanza, met studenten vanuit heel Europa. Sinds zijn 13e speelt Take ook altviool, en is kortgeleden toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam, hoofdvak altviool, om te studeren bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. 

Zij begonnen vroeg met kamermuziek; ze waren 9 toen zij deel uitmaakten van Quartetto Piccolo, dat later in de Kleine Zaal van het Concertgebouw speelde. Daar hebben zij ook o.a. in 2012 het Pianokwintet van Schumann uitgevoerd met Lucas Jussen op de masterclass van de wereldberoemde pianist Menahem Pressler, die er zo van onder de indruk was dat hij een jaar later zelf met hen het pianokwintet speelde op het 125e jubileum van het Concertgebouw. In pianokwartetverband hebben zij ook nog met andere befaamde pianisten gespeeld, zoals Nino Gvedatze en Paolo Giacometti, in Zwitserland, de Verenigde Staten, en Duitsland.

Ze treden ook vaak op als duo; als 6-jarigen mochten zij op de verjaardag van Theo Olof spelen en in de schouwburg van Tilburg met begelding van Daniël Wayenberg, wonnen de Maassluise Muziekweek als 9-jarigen, hebben het dubbelconcert van Bach gespeeld met o.a. het Nederlands Theater Orkest onder leiding van Jules van Hessen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw tijdens "Musica delle Farfalle" en het Jeugdorkest Nederland op het Kinderprinsengrachtconcert 2008, en hebben vorig jaar als duo de eerste prijs behaald op het Prinses Christina Concours. Afgelopen zomer mochten zij daarom op het CIMA- festival in Italië spelen op uitnodiging van Prinses Christina en in november jl. gaven zij een concert in Zü rich op uitnodiging van het Nederlandse Consulaat en het Prinses Christina Concours.  Ook mochten zij Mozart's Sinfonia Concertante uitvoeren met het Residentie orkest en zullen het de volgende seizoen drie maal met Sinfonia Rotterdam spelen. 

Mayu en Take nemen elk jaar deel aan het Next Generation Festival Bad Ragaz en MusicConnects in Zwitserland, en hebben gespeeld op verschillende festivals zoals het Internationale Kamermuziekfestival  van Janine Jansen, het Grachtenfestival, de Cello Bië nnale Amsterdam, Les vacances des Monsieur Haydn in La Roche-Posay, het Festival Internacional de Mú sica Clá ssica de João Pessoa in Brazilië en het Festival de musique classique Puplinge in Zwitserland.  

Take bespeelt een anonieme altviool uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hij en Mayu hebben beiden meerdere keren een beurs toegekend gekregen van het Van den Ende Foundation.