Musici

Bas-bariton Sven Weyens begon zijn studie cello op tienjarige leeftijd bij Frieda Celis. Daarna studeerde hij verder bij Jaap Kruithof, Hans Mannes, France Springuel, Jeroen Reuling en Marcio Carneiro. Hij volgde masterclasses bij Francois Guy, Wolfgang Laufer, Valentin Erben and Thomas Kakuschka. Sinds 2004 is hij vast lid van het Residentie Orkest en naast zijn orkestwerk specialiseerde hij zich in kamermuziek. Hij trad onder andere op met het Josef Aschtak Trio, waarmee hij door Portugal en de Verenigde Staten toerde. 

Tijdens zijn studie cello volgde Sven reeds klassieke zang als bijvak. In 2014 begon hij een Master’s Degree klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Sasja Hunnego. Hij studeerde af in 2016 met grote onderscheiding. Momenteel wordt hij gecoacht door Marion van den Akker.

Sven Weyens treedt regelmatig op als bas-bariton in binnen- en buitenland. Zo zong hij o.a. in Othmar Schoeck’s ‘Vom Fischer und seiner Frau’; Samuel Barber’s ‘Dover Beach’; Bartolo in Mozart’s ‘Le nozze di Figaro’ en Don Alfonso in ‘Cosi fan Tutte’; Mozes in CPE Bach’s ‘Israeliten in der Wüste’; de aria's en Christus van J.S. Bach’s Mattheus en Johannes Passionen; de rol van Bobby in Kurt Weill’s “Mahagonny Songspiel’ geregisseerd door Jirí Menzel; en Schubert’s ‘Schöne Müllerin’ en ‘Winterreise’. Laatste betrekkingen zijn de rol van “Germont” in Traviata van Verdi in Festival Craponne sur Arzon 2019, en de rol van “The thief” in “The old maid and the thief” van Giancarlo Menotti in het Grachtenfestival 2019.

www.svenweyens.com

Concerts in 2014 of Sven Weyens