Musici

Sofie is een variant van Sofia, wat weer is afgeleid van het Griekse woord Sophia. Sophia betekent wijsheid. Doordat het woord in de Griekse spelling vrouwelijk is, wordt de naam dan ook al lange tijd aan meisjes geschonken. Vanaf het moment dat deze Sofie kon lopen en praten, begon zij de familie te vermaken met haar behoefte om te entertainen. Op haar zesde hoorde ze een accordeon op de radio en meteen wist ze dat ze zich die klanken van dat instrument eigen wilde maken. Betoverd als ze was, besloten haar ouders tòch om haar eerst twee jaar lang op blokfluitles te sturen, in de hoop dat ze het accordeon dan wel zou zijn vergeten. Maar de liefde voor het instrument zat al diep. Jarenlang heeft Sofie haar familie geplaagd met oefenen, wat alleen maar meer werd, maar gelukkig ook beter en mooier. 

Tijdens al die jaren studeren - waaronder ook de conservatoria van Den Haag en Amsterdam - heeft Sofie prachtige momenten op het podium mee mogen maken; op, èn achter de schermen. Zo speelde ze in het gemeentemuseum van Den Haag het muziektheaterstuk 'Alma', over het leven van Alma Mahler. Ook trad meerdere malen op met ensembles onder het baton van Reinbert de Leeuw en Jurjen Hempel. Ik heb wereldpremières mogen uitvoeren, waaronder twee van Jan Peter de Graaff.

Ondertussen schrijft Sofie de Klerk ook haar eigen muziek. Die omschrijft ze zelf als 'een mix van ambient / minimal / meditatieve muziek'. 

www.sofiedeklerk.nl/
 

Concerten in 2022 van Sofie de Klerk