Musici

Shula Tas

Shula Tas is schrijver, presentator en programmamaker. Ze debuteerde in januari 2022 met haar debuutroman Waar gezongen wordt, die zeer lovend werd ontvangen. Deze autofictieve roman gaat over een zangeres die stopte met zingen en op zoek gaat naar haar stem. Het is de zoektocht van een zangeres naar haar verleden, haar familiegeschiedenis en identiteit. Een verhaal over muziek, verlies, jodendom, rouw en schaamte.

Na haar studie zang aan het Conservatorium te hebben afgerond, deed Shula Tas ook nog een studie Taal en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. Nieuwsgierigheid brengt Shula op de leukste plekken. Zo ook op het Grachtenfestival, waar ze samen met fantastische musici een vertelconcert geeft, met haar roman als startpunt. Of ze nog gaat zingen? Wie weet..

“Als een rode draad mij zou verbinden met alle generaties voor en na mij, dan zou die op dit moment alleen bestaan uit een klein, rood puntje. Een eenzaam stipje in de eeuwigheid. Een enkele noot op een verder lege partituur.“ -Uit: 'Waar gezongen wordt'

 


Concerten in 2022 van Shula Tas