Musici

Shin Sihan

Shin Sihan (1994) begon op 6-jarige leeftijd met viool bij Coosje Wijzenbeek aan de Sweelinck Academie in Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij na zijn afstuderen de Fock-medaille voor het hoogste cijfer van het jaar en een onderscheiding ontving voor zijn “fenomenale virtuositeit, gecombineerd met een fenomenale muzikaliteit”. Momenteel studeert hij bij prof. Kolja Blacher aan de Hochschule für Musik 'Hanns Eisler' in Berlijn. Shin heeft zich daarnaast ook laten inspireren door lessen van onder meer Leonidas Kavakos, Eberhard Feltz, Igor Ozim, Pierre Amoyal, Anner Bijlsma en Jaap van Zweden.

Hij ontving tal van prijzen waaronder de Dutch Classical Talent Award, Elisabeth Everts Award en de Kersjes Vioolprijs en won prijzen op de Oskar Back, Kloster Schöntal en Iordens Vioolconcoursen. Shin trad als solist op met tal van orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Symfonie Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland, het Residentie Orkest en het Gelders Orkest. Als winnaar van de Grachtenfestivalprijs 2020 zal Shin de Artist in Residence zijn tijdens de editie 2021 van het Grachtenfestival. Hij werd ook uitgeroepen tot Artist in Residence tijdens het zomerfestival van het Nationaal Jeugd Orkest in 2016.

Als gepassioneerd kamermusicus speelt hij regelmatig met gerenommeerde artiesten van over de hele wereld en stond hij op festivals als het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Grachtenfestival Amsterdam, Gent Festival, Festival Musique de chambre a Giverny, Harmos Festival Porto en International Festival Campos do Jordão. Samen met pianist Yang Yang Cai en cellist Alexander Warenberg vormt hij sinds 2017 het Amsterdam Piano Trio. Shin is ook lid van het Chianti Ensemble, een groep van vijf bevriende musici die hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire in verschillende combinaties, van duo tot kwintet.

Shin bespeelt een prachtige viool gemaakt door Nicolò Amati in 1675, Cremona, in bruikleen gegeven door de Caldic Collection.

shinsihan.com