Musici

Shin Sihan

Shin Sihan (1994) begon op 6-jarige leeftijd met vioollessen onder de hoede van Coosje Wijzenbeek aan het Conservatorium Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij na zijn afstuderen de Fock-medaille kreeg voor het hoogste cijfer van het jaar en een onderscheiding voor zijn “fenomenale virtuositeit, gecombineerd met een fenomenale muzikaliteit”.

Momenteel volgt hij de Solisten-Master studie bij prof. Kolja Blacher aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij ontving talrijke prijzen, waaronder de Dutch Classical Talent Award, Elisabeth Everts Award en de Kersjes Vioolprijs en won prijzen op de Oskar Back, Kloster Schöntal en Iordens Vioolconcoursen. Shin trad op als solist met tal van orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Kamerorkest, Nederlands Symfonieorkest, Nationaal Jeugdorkest van Nederland, Residentie en het Gelders Orkest. Daarnaast werd hij tijdens het zomerfestival van het Nederlands Jeugdorkest in 2016 benoemd tot Artist in Residence.

Als gepassioneerd kamermuzikant speelt hij regelmatig met veelgeprezen artiesten uit de hele wereld en was hij te zien op festivals als het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Grachtenfestival Amsterdam, Gent Festival, Festival Musique de chambre a Giverny, Harmos Festival Porto en het Internationaal Festival Campos do Jordão. Samen met pianist Yang Yang Cai en cellist Alexander Warenberg vormt hij sinds 2017 het Amsterdam Pianotrio. Ook maakt hij deel uit van het Chianti kamermuziekensemble, een groep van vijf muzikale vrienden die hun krachten bundelen in trio’s, kwartetten en pianokwintetten. Shin speelt een prachtige viool, gemaakt door Nicolò Amati in 1675, Cremona, die in bruikleen is gegeven door de Caldic Collectie. 

www.shinsihan.com