Musici

Shin Sihan

Shin Sihan (1994) was 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles op de Leidse muziekschool kreeg. Na anderhalf jaar kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek en later bij Vera Beths. In 2017 werd zijn Bachelor eindexamen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag beoordeeld met een 10 met onderscheiding voor zijn “fenomenale virtuositeit en fenomenale muzikaliteit”. Verdere lessen volgde hij bij o.a. Leonidas Kavakos, Igor Ozim, Pierre Amoyal, Eszter Haffner, Anner Bijlsma, Eberhard Feltz, David Takeno en Jaap van Zweden.

Shin werd tweemaal eerste prijswinnaar van de Iordens Viooldagen (2006 en 2008) en was hij in 2007 prijswinnaar plus de ontvanger van de Bach Sonderpreis tijdens de 12e editie Internationale Wettbewerb für Violine Kloster Schöntal, Duitsland. In 2013 kreeg Shin de 2e prijs en de NTR Publieksprijs tijdens de 24e editie van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In datzelfde jaar werd ook de Kersjes Vioolbeurs aan hem toegekend. In 2017 won hij met pianiste Anne Brackman de NPO Radio 4 Dutch Classical Talent Award.

Als solist speelde Shin met o.a het Gelders Orkest, het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam, het Haarlems Symfonieorkest, het Nationaal Jeugdorkest, het VU-orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium en het Orkest van het Oosten en werkte hij samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Antony Hermus, Jac van Steen, Jules van Hessen en Daan Admiraal. Ook was hij Young Artist in Residence tijdens de Muziekzomer 2016 van het Nationaal Jeugdorkest.

Vanaf 2013 was hij primarius van het Animato kwartet waarmee hij veelvuldig concerten geeft in het binnen- en buitenland. Zo traden zij op tijdens o.m. het HARMOS festival in Portugal, het 'Festival de International de Inverno de Campos do Jordão' in Brazilië en het Kamermuziekfestival Utrecht. Hiernaast vormt hij ook een vast duo met pianiste Anne Brackman. Shin bespeelt een viool gebouwd in 1895 door Enrico Rocca, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Zijn strijkstok, gebouwd door Kees van Hemert (Den Haag), is aangekocht met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

www.shinsihan.com www.instagram.com/shinsihan/

Alle concerten in 2020 van Shin Sihan

8 februari 2020 / 20:30
Koepelconcert: 'Het wonder van Parijs'
Locatie: NedPhO-KoepelConcerten in 2014 tot en met 2017 van Shin Sihan