Musici

Seán Morgan-Rooney

Seán Morgan-Rooney is op dit moment één van de meest veelbelovende pianotalenten uit Ierland. Als solist heeft hij gespeeld met alle grote Ierse orkesten, waaronder het National Symphony Orchestra of Ireland, het Camerata Ireland Orchestra en het Ulster Orchestra. Als kamermusicus heeft hij met verschillende ensembles gespeeld in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, waaronder het Hard Rain Ensemble, een van de meest prominente ensembles voor hedendaagse muziek in het Verenigd Koninkrijk.

Seán heeft zijn bachelorstudie gevolgd aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij studeerde bij Professor Christopher Elton. Hij heeft zijn bachelor afgesloten met de hoogst mogelijke onderscheiding. Vóór zijn bachelorstudie in Londen studeerde hij aan de Royal Irish Academy of Music in Dublin bij John O’Conor. In 2019 heeft Seán zijn masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken afgesloten.

Seán heeft verschillende prijzen voor zijn spel gekregen, waaronder de Charles J. Brennan Prize tijdens de 10e Dublin International Piano Competition, de Else Cross Prize for Contemporary Music, uitgereikt door de Royal Academy of Music, en een BBC NI Young Musicians’ Platform Award. Daarnaast was hij piano finalist van BBC Young Musician of the Year. Hij is ook een Dutch Classical Talent Finalist voor het seizoen 2020/21.


Concerten in 2020 van Seán Morgan-Rooney

2020
WITHIN TIME
Locatie: Zuiderkerk