Musici

Rosanne van Bers

Mijn ouders viel al snel op dat ik een ongebruikelijke fascinatie voor muziek had. Ze brachten mij naar een peutermuziekgroep, naar een AMV-cursus, en op mijn zevende jaar kon ik eindelijk echt naar blokfluitles. Als ik alle blokfluitboeken uit had mocht ik een dwarsfluit, dus werkte ik me in een halfjaar door de hele beginnersmethode heen. 
Op mijn 18e begon ik mijn bachelor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jeroen Bron, die ik in 2020 met een 9 afrondde. In mijn derde studiejaar werd ik aangenomen bij het jong Nederlands Blazers Ensemble.
Ik ontdekte hoe leuk ik het vind om verschillende stijlen te spelen, initiatief te nemen in het samenspel en op een hele actieve manier een directe connectie met het publiek aan te gaan. De vrijheid om samen met twee vriendinnen en medemuzikanten zelf te bedenken wat we ons publiek willen laten ervaren en dit ontwikkelen tot een mooi project is iets waar ik erg van geniet. Momenteel studeer ik aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kersten McCall, Vincent Cortvrint en Mariya Semotyuk en maak ik onderdeel uit van Neo-fanfare 9x13.


Concerts in 2023 of Rosanne van Bers

2023
FLUWEEL
Locatie: Pampus