Musici

Rodrigo Lluch Sicard

Rodrigo Lluch Sicard begon zijn vioolstudies op 4-jarige leeftijd met professor Luis Peláez García aan de Escuela de
Música de Baja California Sur, waar hij later afstudeerde als een muziektechnicus. Het eervolle congres van de staat BCS heeft hem de State Youth Prize toegekend.

Hij volgde masterclasses bij erkende musici, zoals Manfredo Kraemer (Argentinië), Luca Giardini (Italië), Benjamin Beilman (VS), Michael Tsalka (Israël), Laurence Dreyfus (Engeland), Alla Aranovskaya (Rusland) en Igor Petrushevski ( Rusland).
Op dit moment studeert Rodrigo viool bij professor Cuauhtémoc Rivera aan de Escuela Superior de Música del Instituto Nacional de Bellas Artes (nationaal instituut voor schone kunsten). Hij is actief violist in verschillende ensembles, zoals het barokke ensemble "Kairós", het barokorkest "Antiqva Metropoli" en een viool- en pianoduo met Ricardo Galaviz.
In navolging van zijn loopbaan heeft hij lessen gevolgd bij pH.D. Sebastián Cohen (Argentinië). Ook dirigeerde hij het Baja California Sur Symphony Orchestra en "El taller de la memoria", een hedendaags kamerorkest dat hij samen met zijn partner, Areli Cortés, creëerde.

Hij heeft als solist deelgenomen aan het Symfonieorkest van de Escuela Superior de Música, Symfonisch Orkest van Cordoba, "El taller de la memoria" (première Arvo Pärt's Tabula Rasa in Mexico), Filharmonisch Orkest van de Kunsten (opgenomen in de Vier Seizoenen van Vivaldi) en BCS Symphony Orchestra. Zijn muzikale traject bestaat uit ongeveer 450 presentaties tussen recitals, audities en concerten. Deze presentaties hebben plaatsgevonden in een aantal zalen en auditoria, waaronder Auditorium Blas Galindo, Carlos Chávez Room, Nezahualcóyotl Room, Silvestre Revueltas Room en het National Auditorium.


Concerten in 2019 van Rodrigo Lluch Sicard