Musici

Robbrecht Van Cauwenberghe

Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan – Russische accordeon) wordt door zijn virtuositeit en unieke instrument regelmatig gevraagd voor concerten en muziektheaterproducties in binnen- en buitenland. Zo speelde hij in de prijswinnende voorstelling “Zwijnenstal” van de Nederlandse Reisopera in coproductie met Theater Sonnevanck en was hij eerder te horen op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Festival Dag in de Branding en bij Holland Opera. In de zomer van 2021 werd Robbrecht vast lid van het Oorkaan Ensemble en debuteerde hij bij het Stift Festival Orchestra met het dubbelconcerto Sieben Worte (Sofia Gubaidulina) met cellist David Cohen.

Daarnaast is Robbrecht regelmatig te horen in verschillende radio- en tv-programma's, waaronder "Een nieuwe lente, een nieuw geluid" op NPO 2, een residentie in "Opium" op Radio 4,  en als "jonge held" in het programma Podium Witteman op NPO 2.

Robbrecht studeerde bajan aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij An Raskin en aan de Kunstuniversität Graz bij Janne Rättyä. In 2020 behaalde hij ook zijn bachelordiploma muziekwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven met grote onderscheiding.

www.bajanist.com

Concerten in 2019 tot en met 2022 van Robbrecht Van Cauwenberghe