Musici

Rianne Jongsma (1981) kreeg via Centrum voor deKunsten De Meldij in Drachten vanaf 1997 fluitles van Gonny Roelofsen. Vanaf 1999 tot 2007 maakte ze deel uit van de Talentenklas van de Ferwerda Academiein Drachten. Zowel de vooropleiding als de propedeuse volgde ze aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Sinds september 2008 studeert Rianne aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar Wieke Karsten en Thies Roorda haar docenten zijn. Hiernaast volgde zij de afgelopen jaren masterclasses bij Marieke Schneemann en Emily Beynon. In augustus 2008 nam ze deel aan de Oxford Flute Summer School en volgde daar masterclasses van o.a. Peter Lloyd en MichaelCox.

In 2009 volgde ze in Spanje de internationale Flute Summer Course van fluitist en componist Wil Offermans en in 2010 de William Bennett Summer School in Bradfield (Engeland).

In december 2008 won Rianne de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Eerder was Rianne meervoudig prijswinnaar op het Prinses Christina Concours in Groningen (2006 en 2007) en deelnemer aan de Dag van de Genomineerden in Den Haag.

Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours gaf zeconcerten in binnen- en buitenland. Naast een concerttournee naar Athene verzorgde ze in maart 2010 met drie collega musici concerten en workshops ino.a. New Delhi en Bombay in India.

Rianne was eerste fluitiste van JeugdOrkest Nederland en van het Nationaal Jeugd Orkest tijdens het Winterproject 2010.


Concerten in 2011 van Rianne Jongsma