Musici

Raksha Gopalakrishnan

Raksha Gopalakrishnan (1999) werd geboren in Genève, Zwitserland. Sinds 2008 woont zij met haar familie, die van Indiase afkomst is, in Voorschoten waar zij naar The British School in The Netherlands gaat. Op 9-jarig leeftijd begon zij blokfluit te spelen en sinds 2011 volgt zij lessen bij Anna Stegmann, blokfluitiste bij The Royal Wind Music en Ensemble Odyssee. Raksha koestert niet alleen een grote liefde voor muziek uit de renaissance en de barok, maar zij is ook enthousiast over het hedendaagse repertoire, waar zij muziek vindt voor blokfluiten in alle soorten en maten. Naast privé-lessen van Anna Stegmann, bezoekt Raksha het Center for Young Musicians (CYM) in Den Haag, waar zij in een koor zingt en met een enkele ensembles meespeelt die ook regelmatig optredens verzorgen. In het CYM volgt zij tevens pianolessen bij Karin Hollreiser en zanglessen bij Russel Medley en Maurits Draijer. Op dit moment bereidt zij haar ABRSM grade 7 exam in zang en blokfluit voor (www.abrsm.org).

In de afgelopen twee jaren heeft Raksha met succes aan verschillende nationale en internationale concoursen deelgenomen. In 2013 was zij finaliste bij de Talentenjacht van het Concertgebouw Amsterdam en kreeg zijde mogelijkheid om in de Kleine Zaal op te treden. Ook kreeg zij in 2013 de Gaudeamusprijs van het Prinses Christina Concours toegekend voor de beste vertolking van een hedendaags werk. In 2014 won zij een 2e prijs in de solisten-categorie van het Internationales Blockflötenfestival Nordhorn, Duitsland. Bij de regio-finale van het Prinses Christina Concours 2014 heeft zij niet alleen de 1e prijs in haar categorie toegekend gekregen, maar ook de publiek-prijs, een extra prijs van de jury voor een masterclass, en de Sinfonia Rotterdam prijs, voor een optreden met dit orkest in 2015. Tot nu toe heeft Raksha masterclasses gevolgd bij Erik Bosgraaf, Walter van Hauwe, Bert Honig en Dorothee Oberlinger. Bij Bert Honig heeft zij regelmatig blokfluit-ensemblelessen in Amsterdam en speelt zij in een blokfluitkwartet.

Raksha is gemotiveerd om haar liefde voor muziek en blokfluit verder te ontwikkelen en vloeiend Nederlands te leren spreken.


Concerten in 2014 van Raksha Gopalakrishnan