Musici

Pouya Azimi

Pouya Izimi is een jonge getalenteerde violist die momenteel studeert aan het Koninklijk Conservatorium. Hij won meerdere concoursen en deed al veel ervaring op met het geven van concerten. Hij begon op 9-jarige leeftijd met vioollessen bij Jasmijn Rais. Al snel viel hij op tijdens een wijkconcert in het Theater Dakota, waar hij een prachtig solo optreden verzorgde. Een jaar later werd Pouya toegelaten tot de Jong-talentopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Daar begon hij bij Kerstin Hoelen en studeert sinds 2020 bij Ilona Sie Dhian Ho.
 
Pouya heeft al veel succesvolle deelnames aan concoursen op zijn naam staan. Zo won hij in 2019 de tweede prijs en de Publieksprijs in de Kleine Zaal van de Doelen tijdens de regiofinale west van het Prinses Christina Concours. In 2023 stond hij zelfs in de nationale halve finale van dit concours.
 
Op het podium heeft Pouya ook veel ervaring opgedaan. Zo speelde hij solo met Domestica (met strijkers uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest) in de Laurenskerk Rotterdam en werd hij uitgenodigd om op te treden tijdens het openingsconcert van het festival Stringtime Niederrhein in Duitsland. Pouya bereikte ook de finale van het programma Persia’s Got Talent en verzorgde als solist een televisieoptreden in de Zomer van Vivaldi.
 
Pouya is daarnaast ook actief in het volgen van talrijke cursussen in Frankrijk en Duitsland. Hij is een vast lid van het Atheneum Kamer Orkest en maakte met dit orkest een tournee naar Zwitserland. Naast viool spelen, is Pouya ook bedreven in piano spelen en tennis. Op dit moment zit hij in 5 VWO van de School voor Jong Talent in Den Haag.