Musici

Cellist Philip Higham (1985, Edinburgh) studeerde bij Emma Ferrand en Ralph Kirshbaum aan Royal Northern College of Music te Manchester. In 2007 studeerde hij daar met hoogste onderscheiding af, waarna hij werd geselecteerd als International Artist Diploma student.

Philip won eerste prijzen op onder meer de International Bach Competitiom te Leipzig (2008) en de Witold Lutos?awski International Cello Competition te Warschau (2009). Hij won tevens de tweede prijs op de Grand Prix Emanuel Feuermann cello competition en is drager van de zilveren medaille van de Londense Worshipful Company of Musicians.

Als solist trad Philip op met het Sinfonia Cymru, Warsaw Philharmonic Orchestra, de Kammerakademie Potsdam en het Mendelssohn Kammerorchester. Hij was te horen op diverse Europese festivals, zoals de Bachwoche Ansbach, het Bachfest te Leipzig, de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, het Lammermuir Festival te Schotland en het Lake District Summer Music Festival, en speelde tevens in Wigmore Hall, de Glasgow Royal Concert Hall, Bridgewater Hall en Jacqueline du Pré Music Building te Oxford.

Later dit jaar zal Philip zijn debuut maken bij de Academy of St. Martin in the Fields en het Wiener Kammerorchester. Ook zal bij het label Sonimage Philips eerste cd-opname verschijnen met werk van Debussy, Britten, Fauré en Bridge.