Musici

Kort voor zijn zevende verjaardag begon Pelle van Esch met muziek maken. Eerst op euphonium en later op tenor- en bastrombone. Met componeren startte hij een jaar later. Pelle’s muzikale loopbaan maakte een vliegende start. Als tienjarige schitterde hij met zijn eigen compositie ‘Strange Birds’ in het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble. Drie jaar later herhaalde hij dit kunststuk met ‘Orphan’. Intussen heeft hij vele composities op zijn naam en schreef hij onder andere voor Tania Kross en Eric Vloeimans.

Als componist heeft Pelle zijn sporen dus al verdiend, maar ook als uitvoerend musicus timmert hij aan de weg. Het op de kaart zetten van de bastrombone als solo-instrument is zijn grote passie. Begin dit jaar won hij met lovend jurycommentaar de tweede prijs in de Maassluisse Muziekweek. ‘Overtuigend’ en ‘Belofte voor de toekomst’, was de conclusie van de jury. Kort daarna won hij met een gedurfde repertoirekeuze het prestigieuze Prinses Christina Concours.

Pelle studeert Compositie en Bastrombone aan de School voor Jong Talent in Den Haag. Compositie studeert hij bij Reza Namavar. Trombonelessen volgt hij bij Pete Saunders en Brandt Attema.


Concerten in 2017 tot en met 2019 van Pelle van Esch