Musici

Noraj Cue

Noraj Cue houdt van organische geluiden, opgebouwd rond de groove. Elke set is een andere expeditie naar de verschillende rijken
van housemuziek. Soms opbeurend, soms melancholisch of zelfs
donker, creëert hij graag een verhaallijn met sterke contrasten, in een duidelijke eenheid.

Hetzelfde kan gezegd worden van zijn album op Happy Camper Records: het raakt vele stemmingen en smaken, maar vertelt een opvallend en intiem verhaal. Nieuwsgierigheid dreef Jaron van de Weg om op zeer jonge leeftijd te experimenteren met synthesizers en drummachines - en om de gitaar van zijn vader te vernielen en te samplen voor een van zijn allereerste opnames. Dezelfde nieuwsgierigheid heeft hem verder geduwd om een ambachtsman op het gebied van mixen en masteren te worden, verdedigd door enkele van de beste producenten in het veld. Maar het is Jarons vermogen om contact te maken met zijn emoties en de emoties van anderen, dat is de kern was van zijn muzikale alias Noraj Cue. Sinds zijn eerste EP in 2006 hielp een incidentele maar gestage reeks releases hem geleidelijk aan zijn innerlijke stem te vinden, met als hoogtepunt het prachtige en ontwapenend persoonlijke debuutalbum 'Kobalt' in 2015.

De volgende mijlpaal was vorig jaar het starten van Happy Camper Records met mede-bohemiens Unders en Britta Arnold. Naast het perfecte platform voor zijn tedere, langzaam brandende huis, heeft het hem ook dichter bij gelijkgestemden en begaafde muzikanten gebracht.
van overal op de wereld. 

 

Concerten in 2021 van Noraj Cue