Musici

Nienke Nasserian

Mezzo - sopraan Nienke Nasserian Nillesen is in 2018 cum laude afgestudeerd aan de Master of Music Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze behaalde hier in 2016 ook haar Bachelor.

Op haar achtste begon Nienke Nasserian met klarinet spelen. Op vijftienjarige leeftijd besloot ze ook zanglessen te volgen, eerst voornamelijk jazz- en musicalrepertoire. Ze deed verschillende vooropleidingen in Amsterdam, Maastricht en Tilburg. Op haar achttiende koos ze voor klassiek repertoire. Ze studeerde een half jaar Klassiek Solozang aan het Conservatorium in Maastricht. In 2012 begon ze de opleiding Klassiek Muziektheater op het Conservatorium in Tilburg.

Met haar zelfgeschreven eindexamenvoorstelling Masai, geregisseerd door Naomi van der Linden, won ze in augustus 2016 de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard. De voorstelling wordt nog steeds regelmatig opgevoerd. Nienke is in mei 2018 tijdens de Operadagen Rotterdam in première gegaan met haar nieuwe voorstelling Mzungu, geregisseerd door Jappe Groenendijk, deze vormt samen met Masai een tweeluik.

Nienke Nasserian speelde dit jaar in Gent in de productie WAR ON WOMEN bij Compagnie CouRage, onder artistieke leiding van Alain Pringels en Ludwig Dierinck. 

In 2018 nam Nienke Nasserian deel aan Talent Lab. Dit is een talentontwikkeling met een nieuwe vorm en aanpak, opgestart door Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID, Limburgs talentmakelaar in de podiumkunsten.

 Nienke Nasserian heeft een paar keer meegedaan met het Opera Forward Festival in Amsterdam. Daarnaast speelde ze de rol van Treemonisha in de gelijknamige opera van Scott Joplin met het WOK Muziektheater.


Concerten in 2019 van Nienke Nasserian