Musici

Niels Jacobs

Niels (19) komt uit Leiden, waar hij nu nog steeds woont. Op zijn achtste jaar begon hij met lessen euphonium van René Leckie bij het fanfare-orkest Kunst en Genoegen Leiden, en op zijn tiende heeft hij de overstap naar trombone gemaakt.

Toen hij veertien was werd hij aangenomen bij het Jeugdorkest Nederland, en kort daarna besloot hij zich te verdiepen in het spelen en beluisteren van klassieke muziek. Hij nam toen lessen bij Remko de Jager en later bij Lennart de Winter, en is daarna aangenomen bij het Young Trombone Collective; met dit ensemble heeft hij drie jaar gespeeld.
In 2016 werd Niels toegelaten tot de vooropleiding Klassiek Trombone aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen kreeg van Pierre Volders, Remko de Jager en Jörgen van Rijen. Zijn eerste ervaring als solist bij een orkest was toen hij zeventien was, en soleerde bij de Waterlandse Harmonie.

In 2017 startte hij zijn bachelor studie Klassiek Trombone aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij net het eerste jaar heeft afgesloten.
In 2018 won hij de eerste prijs van het Prinses Christina Concours, in de derde categorie: ‘15 t/m 19 jaar en student aan een vakopleiding van een conservatorium’. In mei van dit jaar soleerde hij bij de Leidse Hofjes Concerten.


Concerten in 2018 van Niels Jacobs