Musici

Nicolas  Franciscus

Nicolas Franciscus is een van oorsprong Nederlandse acteur. De laatste jaren speelde hij in vijftien producties bij de Nationale Opera, waar hij werkte met regisseurs als Peter Sellars, Benedict Andrews, David Bösch, Jan Philipp Gloger, Christof Loy en Pierre Audi.

Voor zijn werk werd Nicolas in 2016 door Het Parool erkend als jong talent. Naast het werken aan verschillende theaterprojecten met jonge regisseurs, speelde hij de rol van Witze in JR van FC Bergman, dat werd opgevoerd tijdens het Holland Festival in 2018. In 2019 was Nicolas te zien op het toneel van de Nationale Opera in Tannhäuser, geregisseerd door Christof Loy en Schatten & Schandalen, geregisseerd door Rennik-Jan Neggers, waar hij de rol van Verteller speelde.

In 2020 speelde hij opnieuw een rol in het tweede deel van de driedelige serie in samenwerking met DNOA in het Concertgebouw Amsterdam.

Vorig jaar maart werkte hij als dramaturg aan Magelone & Peter (Brahms) voor de Nederlandse Reisopera en Non muore mai (Respighi) voor Studio Salix wat door corona deze zomer in première gaat. Beide geregisseerd door Rennik-Jan Neggers.

www.nicolasfranciscus.com

Concerten in 2021 van Nicolas Franciscus

2021
Non muore mai
Locatie: CC Amstel