Musici

Nadia Wijzenbeek

Nadia Wijzenbeek (1979) maakte haar debuut als soliste in het Amsterdamse Concertgebouw (1999) en de Royal Albert Hall in Londen (2004) met het Radio Symfonie Orkest, respectievelijk het Royal Philharmonic Concert Orchestra. Ze keerde terug in het Concertgebouw met orkesten als het Nationaal Symfonie Orkest van de Oekraïne en het symfonie-orkest van het Conservatorium van Amsterdam.

Nadia gaf recitals in onder meer Vredenburg Utrecht, het Concertgebouw en Felix Meritis in Amsterdam, Diligentia in Den Haag, het Paleis van de Schone Kunsten in Brussel, de Rachmaninov Zaal in Moskou, de Glazunov Zaal in St-Petersburg en het Rudolphinum in Praag. Haar concerten worden regelmatig op de radio uitgezonden.

Als kamermusicus maakt Nadia Wijzenbeek deel uit van het internationaal gerenommeerde Lendvai String Trio waarmee ze regelmatig optreedt op podia in Midden- en Oost-Europa. Het Lendvai String Trio sleepte verschillende prijzen in de wacht.

Nadia Wijzenbeek is tevens lid van het Aronowitz Ensemble in Londen waarmee zij werd verkozen als BBC New Generation Artist. In 2009 werd het Aronowitz Ensemble de Borletti Buitoni Ensemble Award toegekend. Het ensemble klinkt veelvuldig in uitzendingen van de BBC in live concerten en studio-opnamen. Het ensemble speelde in zalen als de Wigmore Hall, Bridgewater Hall, Sage Gateshead, Aldeburgh, Cheltenham, Glasgow, Cambridge, Aberdeen, Spoleto en voor de BBC Proms.