Musici

Miho Hazama

De in Tokio geboren componist Miho Hazama, is een van de meest verbazingwekkende jonge talenten van New York. Geprezen in Downbeat als een van de "25 voor de toekomst", vestigt Miho zich al snel als een ster op het wereldpodium. Als de 2015 ontvanger van de BMI Charlie Parker Composition Prize, ontwikkelde Miho haar kenmerkende ensemble "m_unit". Nu ze 3 full-length releases op Universal Music Japan / Sunnyside Records heeft, schrijft Miho voor artiesten zoals Joshua Redman, Lionel Loueke, Stefon Harris en Gil Goldstein, om er maar een paar te noemen. Haar debuutalbum "Journey to Journey" ontving de Jazz JAPAN rising star award en ze is gepubliceerd in invloedrijke publicaties zoals Downbeat, New York Times, NPR, JazzTimes.

Compositie is haar ware roeping, en naast haar inspanningen met m_unit, heeft ze ook werken gemaakt voor veel verschillende muzikale contexten. Met name heeft ze gecomponeerd voor het Tokyo Philharmonic Orchestra, Ashley Bouder Project Ballet Company, YAMAHA Symphonic Band, Morgaua String Quartet, om er maar een paar te noemen. In 2017 werd Miho de Componist in Residence van Siena Wind Orchestra. Ze is ook de Associate Artistic Director van de New York Jazzharmonic.

Miho heeft ook vele ensembles gearrangeerd en georkestreerd voor concerten, opnames, televisie en film, waaronder Metropole Orkest, Ryuichi Sakamoto, Vince Mendoza, NHK Symphony Orchestra, Shiro Sagisu en vele anderen. Als dirigent werkte ze samen met Deense Radio Big Band, Metropole Orkest Big Band, WDR Big Band en Bohemian Caverns Jazz Orchestra.

Miho's prijzen en onderscheidingen zijn de Charlie Parker Jazz Composition Prize (2015), 24e Idemitsu Music Award (2014), ASCAP Young Jazz Composer Award (2011), en ze was een Beursontvanger van de Manhattan School of Music (2010). Ze heeft een diploma in klassieke compositie van het Kunitachi College of Music en een master in jazz compositie van de Manhattan School of Music, en werd geëerd door het Scholarship Program of Overseas Study for Upcoming Artists van het Japanse Agentschap voor Culturele Zaken.


Concerten in 2019 van Miho Hazama