Musici

Michael Foyle

Michael Foyle (1991) komt uit een Brits-Nederlandse familie en won de eerste prijs op Het Nederlandse Vioolconcours 2016, categorie Oskar Back. Hij gaf op achtjarige leeftijd zijn solo-debuut met het orkest tijdens het Edinburgh Festival Theatre en won de BBC Young Musician of the Year Award Tabor in 2008 en de Royal Overseas League String Competition in 2013. Hij was concertmeester van het Nationaal Jeugdorkest van Groot-Brittannië en trad op tijdens de BBC Proms in de Royal Albert Hall. Zijn veelgeprezen duo met pianist Maksim Stsura won de Beethoven Piano Society of Europe Duo Competition en de Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition in 2015.

Momenteel is hij als artiest verbonden aan de Park Lane Group, City Music Foundation en Making Music. Hij geeft dit seizoen recitals in de Wigmore Hall, Southbank Centre, Buckingham Palace, Estonia Concert Hall en op het New York Chamber Music Festival. Hij speelt het Vioolconcert van Brahms met het Jeugd Symfonieorkest van Rusland in de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou.

Michael studeerde in Londen bij Daniel Rowland en Maureen Smith aan de Royal Academy of Music, waar hij in 2015 de Regency Prize for Excellence en de Roth-prijs ontving. Hij volgt nu 'Certificate of Performance' bij Pavel Vernikov aan de Vienna Konservatorium, en masterclasses bij onder andere Olivier Charlier, James Ehnes en Maxim Vengerov.

www.michaelfoyle.org

Concerts in 2016 of Michael Foyle