Musici

Meriç Artaç

MERIÇ ARTAÇ (1990) werd geboren in Istanbul. Ze begon haar opleiding aan de Istanbul University State Conservatory als pianist en na haar afstuderen vertrok ze naar Rotterdam om compositie te studeren. In 2015 studeerde ze cum laude af aan de Master compositie. In 2018 ging haar opera Madam Koo (Diamantfabriek) in Amsterdam in première, uitgevoerd door het AKOM ensemble. Meriç’ opera Kayra werd in 2019 uitgevoerd op het Callejón del Ruido festival in Mexico op uitnodiging van Orquesta Sinfónica de la Universidad de Guanajuato (OSUG). Volgend seizoen (2019-2020) gaat haar opera Madam Koo nog op tournee.

In haar composities ligt de focus op muziektheater en opera en haar interesse in multidisciplinair werk resulteerden in samenwerkingen met dans- theater- en filmmakers.

Sinds Juni 2016 is Meriç Artistiek Directeur van het AKOM Ensemble. Behalve met het AKOM Ensemble werkte Meriç als componist ook samen met het ASKO/Schönberg Ensemble en het Doelen Ensemble. Het laatstgenoemde ensemble reikte haar in 2017 de Rotterdamse School Compositieprijs uit.

Sinds september 2018 is ze docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.


Concerten in 2019 van Meriç Artaç