Musici

Matthijs van de Woerd

Mattijs van de Woerd studeerde bij Sylvia Schlüter en Margreet Honig aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. In 2001 won Mattijs de Vriendenkrans (prijs van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest). In 2003 werd hem de eerste prijs van de Wigmore Hall International Song Competition in Londen toegekend.

Hij trad onder andere op met de Nationale Opera, Koninklijk Concertgebouworkest, Los Angeles Philharmonic, Deutsches Symphonie Orchester Berlin, NHK Symphony Orchestra Tokyo, en met dirigenten Jaap van Zweden, Marc Albrecht, Herbert Blomstedt, Ed Spanjaard, Daniel Reuss, Tan Dun, Reinbert de Leeuw en Frans Brüggen.

Hij speelde onder andere concerten van Brahms, en Stravinsky en in de opera’s Die Zauberflöte en Don Giovanni. Daarnaast creëerde Matthijs rollen in nieuwe opera’s van Nederlandse regisseurs. Verder maakt Matthijs als zanger en arrangeur deel uit van het oude-lichte-muziekgezelschap Frommermann, en is hij aangesloten bij artiestencollectief Splendor Amsterdam.


Concerten in 2006 tot en met 2016 van Matthijs van de Woerd