Musici

Op 9 april 2011 kreeg Masataka Goto (Japan, 1985) de eerste prijs uitgereikt  tijdens de negende editie van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. De jury noemde hem 'een jonge samoerai die de eer van de muziek verdedigt’. Het NRC Handelsblad sprak van 'pure kracht', 'vloeibare vlinderbewegingen' en 'smaak zonder plat sentiment'.

Masataka Goto speelt al piano vanaf zijn vierde jaar. In 1996 begon hij zijn opleiding bij Fumiko Eguchi aan de Graduate School van de Showa Academia Musicae en de Piano Art Academy, waar hij nog steeds studeert. In 2004 won hij de Grand Prix van het 28ste Concours van de Japanse Piano Teachers’ National Association en in 2005 kreeg hij de Eerste Prijs uitgereikt bij het International Piano Competition Ennio Porrino in Cagliari (Italië).

Als concertpianist speelt Masataka in concertzalen over de hele wereld, solo en met orkest. Zo speelde hij in 2003 in The Royal Academy of Music te Londen, maakte hij in 2005 al een grote concerttour door Europa en Amerika en stond hij op het podium met orkesten als het Japan Philharmonic Orchestra, de Krakau Staatsphilharmonie en het Philharmonisch Orkest van Silezië.


Concerts in 2011 of Masataka Goto