Musici

Martin van Hees

De klassieke gitarist Martin van Hees (1990) wordt omschreven als een ‘musician with outstanding musical expression’ door zijn professor Zoran Dukic aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. In 2014 slaagde Martin cum laude voor zijn master studie en hij ontving een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Als eerste Nederlandse gitarist maakte Martin een album met uitsluitend solowerken voor de klassieke gitaar van levende, Nederlandse componisten. ‘Remgewogen’ (uit 2018) heet het album en naast de opnames zijn er video’s met interviews van de componisten gemaakt. Op www.remgewogen.nl staat dit bijzondere project. Positieve recensies en media-aandacht zijn geuit door de Volkskrant, Radio4 en high-end audio platforms.

Als kamermusicus is Martin actief in het duo LeCoultre&VanHees (viool en gitaar), duo Sopragita (zang en gitaar) en hedendaags muziek ensemble Kluster5. Kluster5 wordt gevolgd door VPRO Vrije Geluiden, zorgde voor bijna 40 wereldpremières van nieuwe composities en maakt carrière in de hedendaagse muziek scene in Nederland en daarbuiten.

Verschillende prijzen won Martin tijdens gitaar concoursen waaronder: 1e prijs Lions Nationaal Gitaar Concours, 1e prijs Patras International Guitar Competition (Griekenland), 2e prijs Northern Guitar Awards, 3e prijs Kolkata International Guitar Festival and Competition (India).

Martin gaf als solist concerten in India, Thailand, Italië, België, Griekenland en Nederland. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en met ensembles speelde hij o.a. in Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en de Koninklijke Schouwburg. In 2016 was de release van zijn debuut CD ‘Cadence’. In deze CD staat muziek uit West-Europa en Zuid-Amerika centraal.

www.marrtinvanhees.com

Concerten in 2019 van Martin van Hees