Musici

Marlene Dijkstra

Marlene Dijkstra (1996) studeert bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze vorig jaar haar bachelor diploma behaalde. Daarvoor heeft ze les gehad van Veselina Manikova en Coosje Wijzenbeek.

Ze volgde masterclasses bij onder andere Anner Bylsma, Liviu Prunaru en Candida Thompson en kamermuzieklessen bij David Kuijken, Dmitri Ferschtman en Ásdís Valdimarsdóttir. Ze heeft deelgenomen aan verschillende festivals en academies zoals de Mahler Academy, European Chamber Music Academy, London Masterclasses, West Dean College en het Peter de Grote Festival. Ze ontving een beurs voor deelname aan het Conservatoire Américain in Fontainebleau, waar ze les kreeg van Philipe Graffin, Raphaël Oleg, Alexis Galperine en Gérard Poulet en kamermuziekles van onder andere Raphaël Merlin, Frédéric Aguessy, Christian Ivaldi, Diana Ligeti en Pierre-Henri Xuereb. Tijdens het festival ontving ze een prijs voor beste vertolking van een nieuw gecomponeerd werk.

In het seizoen van 2019/2020 was Marlene lid van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze is voormalig lid van het European Union Youth Orchestra en was concertmeester van het Nationaal Jeugdorkest. Ze remplaceert regelmatig bij onder andere Camerata RCO, het Residentie Orkest en het NNO. Ze werkte o.a. met dirigenten zoals Andris Nelssons, Paavo Järvi, Gianandrea Noseda en Semyon Bychkov.

Als voormalige primarius van het Helikon Kwartet volgde ze masterclasses bij Eberhard Feltz, Quatuor Danel, Johannes Meissl, Miguel da Silva en het Chilingirian Quartet en trad ze onder andere op in Tivoli Vredenburg en Muziekgebouw aan ’t IJ.

Marlene heeft als solist opgetreden met Groninger Studentenorkest MIRA en Filharmonie Noord.

  

Concerten in 2020 tot en met 2022 van Marlene Dijkstra