Musici

Marlen Korf

Sopraan Marlen Korf is winnares van de Lotte Lehmann Förderpreis, was fellow van de Oscar en Vera Ritter Stiftung en de Richard Wagner Stipendienstiftung 2019 in Bayreuth.

Marlen Korf volgde haar zangopleiding bij prof. Jörn Dopfer (Hochschule für Musik und Theater Hamburg), Margreet Honig (Amsterdam) en Marcel Boone. Verder kreeg ze belangrijke muzikale impulsen van Burkhard Kehring, Krisztina Laki en Sybilla Rubens.

Marlen Korf is een veelgevraagd solist. Ze was onder meer te horen met het Göttinger Barockorchester, deHamburger Symphonikern, de Hamburger Camerata en met Barockorchester elbipolis. Op haar repertoire staan onder andere Bach’s passies, Mozarts Große Messe en Requiem, Mendelssohn's Paulus, Brahms ‘ein deutsches Requiem’, Händels Messiah, Camille Saint-Saëns Oratorio de Noël en Dvorák's Stabat Mater. Marlen zong reeds in Brazilië, Shanghai, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Ze werkte samen met het Bundesjugendballett John Neumeier van de Hamburgse Staatsoper.

Marlen Korf is ook actief als operazangeres. Zo was ze te horen als Ninfa in Monteverdi's Lamento della Ninfa, als Eurydike, Almira, Morgana, Second Witch en Second Woman (allemaal aan de Opera Stabile van de Hamburgse Staatsoper), Sandmann en als nimf in de première van de opera ‘Die kleine Meerjungfrau’ in Theater Bremen. In 2019 speelde ze de rol van Katerina,in een installatie-uitvoering met dezelfde titel, gebaseerd op de opera Lady Macbeth van Schostakovitsch, in het Theater im Pavillon in Hannover.