Musici

Maria Pedano

Maria Eugenia Pedano (2003) is een veelzijdig muzikaal talent en al vanaf heel jonge leeftijd actief in de muziek- en theaterwereld. Ze raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Hans Roerade. Haar passie lag echter niet alleen bij de hobo. Al vanaf vierjarige leeftijd maakte zij deel uit van de Academy of Vocal Arts in Den Haag, op zes- en zevenjarige nam ze deel aan de operettevoorstellingen van Cantiamo en met elf jaar speelde ze in de grote musicalproductie “Moeder ik wil bij de Revue” van Joop van de Ende. Toen Maria tien jaar oud was won zij het Prinses Christina Junior Concours. Dit leidde tot optredens tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 en tijdens de Max Proms met het Metropole orkest.
Ze heeft hierna vele eerste prijzen gewonnen bij diverse concoursen. Bij het Prinses Christina Concours in 2016 en 2019, tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, waar zij de Bunschoten Jonger Talent Prijs won en in Moskou tijdens het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians”. Ze won het Concours de la Chanson Française en stond in de finale van het Concertgebouwconcours. Maria heeft gesoleerd met orkesten als de Philharmonie Zuidholland en met het Residentieorkest. In 2018 soleerde zij met het internationale strijkersensemble de LGT Young Soloists in Hong Kong en Singapore. Ze is regelmatig te gast tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het Spivakovfestival in Moskou, het festival Jong Talent Schiermonnikoog en het Scaldis Kamermuziekfestival. In 2017 maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in 2019 in Carré, waar ze samen met Herman van Veen optrad ter ere van de 80ste verjaardag van Prinses Irene.
Maria is vaker te zien in het televisieprogramma Podium Witteman, maar verscheen ook in televisieprogramma’s zoals in het programma Na de Dam. Momenteel studeert Maria hobo én klassiek zang aan het conservatorium van Amsterdam bij respectievelijk Ernest Rombout en Sasha Hunnego. 

www.mariapedano.com
 

Concerten in 2022 van Maria Pedano