Musici

Marene Elgershuizen

De jonge Nederlandse sopraan Marene Elgershuizen (1985) volgde vanaf 2007 zanglessen bij Trieneke Ruben aan de Stedelijke Muziekschool in Groningen. Op haar aanraden meldde zij zich aan bij het Prins Claus Conservatorium, waar zij studeerde bij Jan van Zelm, Anneloes Volmer, Manon Heijne en Marion van den Akker. Zij volgde de afgelopen jaren ook masterclasses bij Jard van Nes,  Nelly Miricioiu, Emma Kirkby en Soile Isokoski. Naast haar zangstudie studeerde Marene ook Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Marene soleerde in 2009 in de Markus Passion van Reinhard Keiser. In oktober 2011 kreeg Marene lovende recensies over haar optreden in Beethovens Mis in C en Mendelssohn Bartholdy’s Psalm 42: “In Psalm 42 mocht sopraan Marene Elgershuizen  nog eens afzonderlijke laten horen wat ze waard was, en dat was veel” – Friesch Dagblad. “De mooiste solobijdrage afkomstig van sopraan Marene Elgershuizen. Met een glashelder geluid fraseerde ze de teksten zo, dat ieder woord helemaal op zijn plaats viel” – Leeuwarder Courant.

Zij werkte met dirigenten als Adrían Rodrígeuz van der Spoel, Arnaud van Gelder, Evert-Jan Krause, Jeroen Zijlstra en Chris Fictoor.

Recentelijk behaalde Marene in het Internationale Oratorium Concours in Rome een plaats in de halve finale. Ook bij het Internationale Vocalisten Concours afgelopen september viel Marene zowel bij publiek als jury zeer positief op.

In operaprojecten van het conservatorium zong Marene de rol van Susanna in Mozarts Le Nozze di Figaro en Soeur Constance in Les Dialogues des Carmélites van Poulenc.

Tijdens het Peter de Grote Festival in 2010 en 2011 volgde Marene lessen bij Marcel Reijans en Monique Krüs. Tijdens dit festival werd haar de Labberté-Hoedemaker Prijs uitgereikt als onderscheiding voor haar musiceren. Bovendien kende het Labberté-Hoedemaker Fonds haar onlangs een volledige studiebeurs toe.

Sinds 2010 studeert Marene bij Hanneke de Wit. Volgend seizoen zal zij aan het Prins Claus Conservatorium haar eindexamen doen.

www.mareneelgershuizen.nl