Musici

MaNOj  Kamps

De Nederlandse dirigent MaNOj Kamps studeerde orkestdirectie bij Jac van Steen en Kenneth Montgomery aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, compositie bij Roderik de Man en Calliope Tsoupaki en koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Hij werd gecoacht door Daniel Reuss en volgde masterclasses bij onder meer Marc Albrecht en Simon Halsey.

 

Zijn repertoire reikt van de Renaissance tot hedendaagse muziek, en hij werkt met orkesten, ensembles en koren, waaronder het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, ASKO | Schönberg Ensemble en de Nederlandse Reisopera. Hij assisteerde onder meer bij het Rundfunkchor Berlin, de Nederlandse Bachvereniging en het Praags Symfonie Orkest en dirigeerde (Nederlandse) premières van werken van Louis Andriessen, Karlheinz Stockhausen, Klaas de Vries en Rodion Shchedrin tijdens onder meer de Gaudeamus Muziekweek, Musica Sacra Maastricht en het AAA-festival van het Koninklijk Concertgebouworkest. Kamps werkt graag samen met theater, dans en andere kunstvormen, is actief als componist en arrangeur en ontwikkelt educatieprojecten waarbij scholieren meewerken aan professionele producties.

 

Vanaf september 2015 is hij verbonden als ‘junior fellow’ aan het Royal Northern College of Music in Manchester waar hij studeert bij Sir Mark Elder en assisteert bij de BBC Philharmonic en het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.

 

www.manoj.nl

Concerten in 2015 van MaNOj Kamps