Musici

Madieke Marjon

Mezzosopraan Madieke Marjon behaalde met onderscheiding haar Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium.Hier studeerde zij zang bij Henny Diemer en nam ze deel aan de operaklas van Monique Wagemakers en David Prins. Ook volgde ze diverse masterclasses, onder meer bij Jard van Nes, Ann Murray, Thomas Quasthoff en liedspecialist Rudolf Jansen.

Als aanvulling op haar conservatoriumopleiding volgde Madieke zomercursussen dans en drama aan de Guildford School of Acting, en nam ze lessen bij de Canadese regisseuse Jeannette Aster.

In 2005 won Madieke een eersteprijs van het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Twee jaar later stond ze in het Franse Macon in de finale van het Concours Européen d'Air d'Opéra et de Mélodie Française.

Onder de muzikale leiding van dirigenten als Jan-Willem de Vriend, Lawrence Renes en Andreas Stoehr was Madieke te zien in diverse opera's, waaronder Offenbachs Les contesd'Hoffmann, Bizets Carmen en Richard Strauss' Elektra. Ook vertolkte zij een hoofdrol in Caroline Ansinks nieuwe opera De onwankelbare en maakte zij begin dit jaar haar debuut bij De Nederlandse Opera in Janá?eks Het sluwe vosje. Volgend seizoen zal Madieke wederom bij De Nederlandse Operate gast zijn. Dan met een rol in Von Glucks Iphigénie en Tauride, in eenregie van Pierre Audi.

Naast opera maakt Madieke graagkamermuziek. Ze verzorgde diverse programma's met pianiste Else Sterk enharpiste Vera Kool, evenals met het Saraswati Trio en het Ragazze Kwartet.