Musici

Luna van Leeuwen

Luna, geboren in 2003, werd toegelaten tot de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag op de leeftijd van zeven jaar, waar zij studeerde bij Koosje van Haeringen. In 2017 zette ze haar studie voort bij Stephan Picard, eerst in Den Haag en sinds januari 2018 aan de Hanns Eisler Hochschüle für Musik in Berlijn. Daarnaast volgde Luna masterclasses bij onder andere Simone Lamsma.
Luna heeft diverse prijzen gewonnen, zoals in 2015 de eerste prijs op het concours voor jonge violisten van de Anton Rubenstein Musikakademie Düsseldorf. In 2016 won Luna de eerste prijs van Het Nederlandse Vioolconcours, categorie Iordens. De jury roemde hierbij haar verbeeldingskracht. In datzelfde jaar maakte ze haar debuut in de Spiegelzaal van het Concertgebouw Amsterdam. In 2017 won ze de tweede prijs en de publieksprijs tijdens de Nationale Finale van Prinses Christina Concours. In 2018 was Luna de eerste violiste die het Koninklijk Concertgebouw Concours won.
Ze heeft als solist opgetreden met het Haydn Jeugd Strijk Orkest, het Metropool Orkest, het Real Filharmonia de Galicia in Spanje en het Residentie Orkest. In het najaar zal ze soleren in het vioolconcert van Glazunov.
Onlangs werd ze geselecteerd voor het All of Bach project van de Nederlandse Bachvereniging in samenwerking met het Nederlands Vioolconcours.
Luna speelt graag kamermuziek en zit op het gymnasium van Het Nieuw Lyceum in Bilthoven.


Concerten in 2019 van Luna van Leeuwen