Musici

Lore van den Broeck

Geboren in Sint-Niklaas (België, 1992) begon Lore Van den Broeck haar muzikale traject aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans waar ze naast dwarsfluit, zang (bij Godfried Van de Vyvere) en piano ook alle mogelijke theorievakken volgde. Bij Danscenter Clapaja maakt ze tot op heden deel uit van de Company met dansstijlen als Jazz, Moderne dans, Klassiek Ballet, Tapdans, Ierse Dans etc.

Buiten het instituut volgde ze dansstages bij internationale docenten als Amy Pedevilla, Ray Tadio, Alan Onickel, Jorge Vazquez en Yuki Chiba. In het Sint-Jozef-Klein-Seminarie, waar Lore Grieks-Latijn studeerde, vertolkte ze haar eerste musicalrol: hogepriester Annas in Jesus Christ Superstar. Ze was koorlid van het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas vzw en vertolkte bij hen de rollen van Klaartje in de operette “Im Weissen Rössl” en Minnie Fay in de Broadwayklassieker “Hello Dolly”.

In 2010 speelde Lore Maureen in de musical “RENT” bij Bohemian Productions. Zij kregen voor deze voorstelling de Vlaamse Musicalaward voor beste amateurproductie. In 2012 werd Lore aangenomen voor de opleiding Klassiek Muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar ze inmiddels haar Bachelor heeft behaald. Hier krijgt ze o.a. zanglessen van Edward Hoepelman, Harry Ruijl en Wilma Bierens en dramalessen van onder meer Marc Krone, Brigitte Odett, Annerieke Groen en Oda Buijs. In het kader van de opleiding speelde ze de opera “Macbeth” (Giuseppe Verdi) in regie van Corina van Eijk, Jennie in “Down in the valley” (Kurt Weill), de clownsvoorstelling “Ti Amo” in regie van Vincent van den Elshout en La Baronne in “La via Parisienne” (Jacques Offenbach) in regie van David Prins.

Bij Opera Zuid was ze stagiair in het koor en dance-captain in “De/Die/The Fledermaus”. Als vocal coach is ze inmiddels een vast lid van het creative team bij Het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas vzw.


Concerten in 2016 van Lore van den Broeck