Musici

Lisette Carlebur

Lisette Carlebur (1996), geboren in Den Helder, is begonnen met vioolspelen toen ze vijf jaar was. Ze studeerde bij Jussi Paananen op de lokale muziekschool Triade. In 2006 won ze de Kristal Helder Prijs. Toen Lisette dertien jaar was, werd ze toegelaten tot de Jongtalent Klas van het Conservatorium in Amsterdam, waar ze bij Lex Korff de Gidts studeerde.

Lisette heeft veel masterclasses gehad van, onder andere, Birthe Blom, Emmy Verhey, Charles Watt, Chris Duindam, Marcel Baudet, Elisabeth Perry, Charles Watt, het Rubens Kwartet, Frank van de Laar, het Osiris Trio, Cuarteto Quiroga, het Faure Quartett en Marc Danel. In 2012 won Lisette de 1e prijs op het Rijnlands Muziek Concours. Ze speelde met Xenia Evers (piano), met wie ze een duo vormt. In 2013 won Lisette, met haar piano trio genaamd Trio Rosso, de 3e prijs op het Prinses Christina Concours.

Samen met Chieko Donker Duyvis (cello) en Xenia Evers vormt ze Trio Rosso. In 2014 won Lisette de 2e prijs op het Britten Viool Concours. In 2013 was Lisette gevraagd voor een project met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Arndt Auhagen, Edith van Moergastel, Nuala McKenna, Chieko Donker Duyvis, Elisa Karen Tavenier en Lisette speelden Brahm’s sextet in Bes. Na het succesvol afronden van haar VWO, werd Lisette toegelaten tot het 1e jaar Bachelor aan het Conservatorium in Amsterdam toen ze 17 jaar was.

Ze studeert nog steeds bij Lex Korff de Gidts (tegenwoordig in haar 2e jaar Bachelor). Lisette heeft samen met haar trio, Trio Rosso, dit jaar haar eerste internationale tour gemaakt, in Mexico. Verder worden ze met z’n drieën vaak gevraagd voor concerten in Nederland. Sinds dit jaar vormt Lisette ook een duo met Víctor Baena en spelen ze duo’s geschreven en/of gearrangeerd voor orgel en viool


Concerten in 2016 van Lisette Carlebur