Musici

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert (1993) is schrijver, theatermaker en toekomstig bloemist. Ze studeerde Writing for Performanceaan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens haar opleiding vertrok ze voor een half jaar naar het Duitse Gießen om aan de Justus-Liebig Universität Angewandte Theaterwissenschaft te studeren. Komend jaar begint ze aan de master Theatre Studiesaan de Universiteit van Amsterdam.
 
Ze ervaart het als een groot plezier en privilege dat zij binnen het theater al haar ogenschijnlijk onverenigbare interesses kan samensmelten. Een greep uit deze interesses: het talige universum van Heiner Müller, levensgenieten, Dan Brown, goede bedoelingen, stierenvechten, bizarre performance-art, flaneren, de zogenaamde ‘Gewone Man’ en feministische heldinnen in Griekse tragedies.
 
In 2013 richtte ze samen met twee studiegenoten Het Pijpcollectief op, waarmee ze hun eigen voorstellingen schrijven, maken en spelen. Daarnaast bouwt ze met Bush B. and the Babe Cave aan een fantasierijke theaterwereld, die gefundeerd is op radicale zelf- en maatschappijkritiek.
 
 


Concerten in 2018 van Lisanne van Aert