Musici

Lisa Jacobs

‘Beeldschoon, gracieus en spatzuiver’ De Volkskrant
‘Een violiste om direct te omarmen’ Klassieke Zaken
‘Sensual allure in Jacobs's deeply felt, beguilingly phrased readings' BBC Music Magazine, UK

Nederlands violiste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling. Op pas 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband,

op festivals, en als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers met open armen wordt ontvangen.

Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen waaronder het Internationale Jascha Heifetz concours in Litouwen, waar zij tevens de publieksprijs in de wacht sleepte. Daarnaast ontving zij meerdere beurzen in Nederland, Italie? en Frankrijk en was zij winnaar van de prestigieuze Grachtenfestivalprijs. Lisa is een graag geziene gast op de nationale en internationale televisie en radio.
Zij soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic, Amsterdam Sinfonietta, Bremer Philharmoniker en werkte samen met gerespecteerde dirigenten als Neeme Ja?rvi, Riccardo Chailly, Massimo Quarta, Otto Tausk, Dirk Brosse?, Jan Willem de Vriend, Carlos Miguel Prieto en Toby Hoffman.
Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor.

November 2013 werd Lisa’s debuut-cd uitgebracht door Challenge Records International en buitengewoon lovend ontvangen door de internationale pers. Een volgend album met vioolconcerten van Locatelli volgde in 2016 op Cobra Records en was binnen twee weken na release No. 1 Bestselling Album op Native DSD wereldwijd, naast talloze jubelende recensies in de internationale pers. Daarnaast werd het album verkozen door de Luister als Beste Album en ontving het een Cum Laude van Classic FM. Toekomstige opnames omvatten werk van Paganini (2018) en Nielsen (2019).

Komend seizoen soleert Lisa onder meer door heel Europa en in Mexico met vioolconcerten van met Mozart, Mendelssohn, Nielsen, Wieniawski, Locatelli en Vivaldi.

Daarnaast geeft Lisa geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen- en buitenland.

Lisa Jacobs studeerde bij Joyce Tan aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar opleiding bij Ilya Grubert in Amsterdam, waar zij zowel voor haar bachelor- als masterstudie met een tien met onderscheiding afstudeerde. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in Mu?nchen waar zij het prestigieuze Konzertexam behaalde. Dit werd ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Verdere muzikale invloeden vormden Nelli Shkollnikova, Thomas Brandis en Ana Chumachenco. Tevens was zij jarenlang vaste gast in de openbare masterclasses van Herman Krebbers op diens persoonlijke verzoek.
Sinds 2017 is Lisa Jacobs een Pirastro Artist.

lisajacobs.nl

Concerten in 2011 tot en met 2018 van Lisa Jacobs

2011
Opening
Locatie: Compagnietheater