Musici

Linda Vink

Linda Vink behaalde afgelopen juni 2017 haar Bachelor of Music Cum Laude en tevens met hoogste normering aan het HKU Utrechts Conservatorium bij hoofdvakdocente Dobrinka Yankova (sopraan).

Linda heeft een grote liefde ontwikkelend voor de opera, mede dankzij haar hoofdvakdocent die in haar een grote opera-sopraan ontdekte en Linda in aanraking bracht met deze bijzondere kunstvorm. Linda volgt nu dan ook een masteropleiding Klassiek Zang, waar zij zich met name richt op het opera en operette repertoire. Zij vervolgt haar hoofdvak tevens bij Dobrinka Yankova en volgt spel- en regielessen bij Gusta Gerritsen en Wilfred van de Peppel.

Masterclasses en diverse coaching-lessen heeft zij gevolgd bij: W. Stephen Smith, David L. Jones, Charlotte Margiono, Peter Bording, Marcel Beekman, Janet Williams, Gidon Saks Francis van Broekhuizen, Capucine Chiaudani e.a.

Al tijdens haar studie heeft Linda de titelrol van Puccini’s Suor Angelica gezongen (2014). De rol van Emilie in de opera Les Indes Galantes van Rameau (2015/2016), een productie van het HKU Utrechts Conservatorium o.l.v. Sébastien Marq en regisseuse Claudia Christern; de rol van Leonora di Vargas in concertante uitvoeringen van een selectie uit Verdi's La Forza del Destino met diverse Nederlandse zangverenigingen; de sopraanpartij in Stabat Mater van Pergolesi met strijkkwartet; diverse scènes in de HKU-productie van Café Operette in een regie van Peter Bording.

In de nieuwe productie van Le Nozze di Figaro van Mozart, dat in het voorjaar van 2018 zal worden uitgevoerd door studenten van het Utrechts Conservatorium, zal Linda delen uit de rol van La Contessa zingen. Andere rollen, die zullen worden voorbereid tijdens haar Master-opleiding, zijn o.a.: sopraanpartij in Requiem van Verdi, sopraanpartij in Petite Messe Solennelle van Rossini, sopraanpartij in Stabat Mater van Rossini, Rosalinde in Die Fledermaus van Strauss, Donna Anna in Don Giovanni van Mozart en Hanna Glavari in Die lustige Witwe van Lehár.